Supersola Plug and Play zonnepaneel: Hoe werkt het?

clock 16 min leestijd
eye
887x gelezen
plug en play zonnepaneel
Aankoopadvies Doe het zelf

Zonnepanelen aanschaffen is een slimme manier om je energierekening te verlagen. Echter, zijn niet alle woningen geschikt voor grote zonnepaneelinstallaties op het dak. Voor mensen in een huurwoning kan het bijvoorbeeld moeilijk zijn om zonnepanelen te nemen. Gelukkig is er een oplossing voor huurders en woningen met beperkte ruimte: Plug and Play zonnepanelen van Supersola! Deze zonnepanelen kun je zelf eenvoudig installeren, je hebt alleen een stopcontact nodig. Lees snel verder om meer te ontdekken over de werking van Supersola Plug and Play zonnepanelen.

Wat is een Plug and Play zonnepaneel?

Zonnepanelen installeren was nog nooit zo makkelijk. De stekker van de Supersola zonnepaneel steek je in een geaard stopcontact en is gelijk aangesloten. De opgewekte stroom kun je gebruiken voor de apparaten in je woning. Energiebesparing gaat automatisch. Hoeveel stroom je bespaart, hangt af van het weer en de ligging van de zonnepanelen. Hoe meer zonlicht er wordt opgevangen, hoe meer stroom je opwekt.

Hoe werken de zonnepanelen van Supersola?

Steek de stekker van de Supersola in een geaard stopcontact. Via de micro-omvormer wordt de opgewekte stroom aan het stopcontact afgegeven. Deze stroom gaat naar de apparaten in je woning. Doordat het hele proces via het stopcontact verloopt, hoef je niets aan te passen aan je meterkast. De opgewekte stroom gaat als eerst naar de apparaten die op dezelfde groep zijn aangesloten als de Supersola. Wanneer er stroom overblijft, wordt deze via de meterkast naar andere groepen in je woning geleid. Je kunt maximaal 3 zonnepanelen aan elkaar verbinden door middel van doorluskabels. Je kunt ook eerst met 1 paneel beginnen en later uitbreiden.

Bekijk hier Supersola Plug & Play zonnepaneel.

Hoe plaats je een Supersola zonnepaneel?

Een Supersola paneel is 182 centimeter lang, 110 centimeter breed en 46 centimeter hoog. Het lege gewicht van een Supersola is 50 kg. Een Supersola met gevulde watertanks weegt 110 kg. Controleer of je dak dit gewicht aankan voordat het paneel plaatst.  

Voor de plaatsing van de Supersola panelen heb je een vlakke ondergrond en een geaard stopcontact nodig. Goede plekken om de panelen te plaatsen zijn op de schuur, garage, uitbouw of in de tuin. De zonnepanelen bevatten watertanks om het paneel op zijn plek te houden. Voor de plaatsing is het belangrijk om deze watertanks te vullen met water. Om het meeste zonlicht op te vangen, plaats je het paneel richting het zuiden. Hierdoor wek je het meeste stroom op. De stekkerkabel van het paneel is 5 meter lang. Heb je meer kabellengte nodig? Dan kun je de stekkerkabel met de bijgeleverde doorluskabel koppelen. Hierdoor wordt de totale kabellengte 10 meter.

Moet ik mijn Plug and Play zonnepaneel aanmelden?

Wanneer je meer stroom opwekt dan je nodig hebt, lever je de ongebruikte stroom terug aan het net. Daarom moet je deze zonnepanelen aanmelden bij je netbeheerder.

Wat is de terugverdientijd?

Eén Supersola zonnepaneel wekt in Nederland ongeveer 325 kWh per jaar op. Met de huidige energieprijzen is de terugverdientijd ongeveer 5 jaar.

De voordelen van Supersola Plug and play 

  • Makkelijk te verplaatsen: Doordat de zonnepanelen alleen een geaard stopcontact nodig hebben, kun je de panelen makkelijk verplaatsen naar een andere plek of woning.
  • Ideaal voor huurders: De Supersola zonnepanelen maken het voor huurders ook mogelijk om groene stroom op te wekken zonder aanpassingen aan de woning.
  • Besparen op energierekening: Zonnepanelen zorgen voor een besparing van 10% op je energierekening.
  • Geen aanpassingen in je meterkast: Omdat je deze zonnepanelen via een geaard stopcontact aansluit, hoef je niks aan te passen in je meterkast.

Zonnepanelen bij Cvtotaal

Heb je een schuin dak en wil je zonnepanelen? Bekijk dan hier ons assortiment losse zonnepanelen. Op deze zonnepanelen krijg je 25 jaar garantie en zelfs 30 jaar op het vermogen van de zonnepanelen! Wil je liever zonnepanelen inclusief installatie? Ook daarvoor kun je bij ons terecht. Vraag hier vrijblijvend je offerte aan.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden over blogs, producten en nieuws van Cvtotaal? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief! 

 

Producten die aansluiten

Supersola Plug & Play zonnepaneel
699,-
DMEGC PV-paneel - 440Wp Full black TOPCon N-type
100,-
DMEGC PV-paneel - 440Wp Full black TOPCon N-type - pallet 36 stuks
3.295,-

Subtotaal van uw bestelling

Bekijk winkelwagen